Η εκδήλωση για τη Π.Ο.Π Γραβιέρα Νάξου στο Μόναχο.

Categories: ΝέαPublished On: 24/03/2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Π.Ο.Π Γραβιέρα Νάξου στο Μόναχο.

IΣτα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Ενέργειες Προώθησης και Ενημέρωσης για τη Π.Ο.Π Γραβιέρα Νάξου στην Ελλάδα και τη Γερμανία” πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Μόναχο στις 2 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η σύμβουλος του ΟΕΥ Α’ κ. Ρέα Τσιτσάνη, ο Προέδρος Καπούνης Δημήτρης και ο Αντιπρόεδρος Ιάκωβος Βαλέρης της ΕΑΣ Νάξου, μέλη του Ελληνικού Προξενείου, Γερμανοί δημοσιογράφοι, καθώς και παρευρισκόμενοι εισαγωγείς και διανομείς ελληνικών αγροδιατροφικών όπου και ενημερώθηκαν για τη Π.Ο.Π Γραβιέρα Νάξου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους στόχους του προγράμματος που αφορούν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων Π.Ο.Π καθώς και την αναγνωρισιμότητα του λογότυπου ΠΟΠ. Επιπλέον έγινε εκτενής ενημέρωση τόσο για τα υψηλά πρότυπα εφαρμογής κατά τη διαδικασία παραγωγής της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, όσο και για την ιχνηλασιμότητα και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

Επίσης εκτός από την αναγκαιότητα στήριξης της αγροτικής παραγωγής, συζητήθηκε η κρισιμότητα της αύξησης των πωλήσεων και κατ’ επέκταση των εξαγωγών στις χώρες – στόχους. Αξίζει να αναφερθεί πως υπήρξε και γευστική δοκιμή με κύρια βάση του menu την Π.Ο.Π Γραβιέρα Νάξου.

Εκτός των όσων σημαντικών αναφέρθηκαν, μέσω του προγράμματος επιτυγχάνεται η επιχειρηματική εξωστρέφεια και η άνθηση των πωλήσεων σε μια χώρα όπως η Γερμανία όπου η αγοραστική δύναμη του ελληνικού κοινού είναι έντονή. Αν αναλογιστούμε και τη διαθέσιμη αγορά στη λιανική της Γερμανίας, τότε το Πρόγραμμα «Ενέργειες Προώθησης και Ενημέρωσης για τη Π.Ο.Π Γραβιέρα Νάξου στην Ελλάδα και την Γερμανία» μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση του προϊόντος και την επίτευξη σημαντικών συμφωνιών.

Share This Story